Over ons

Week van de Poëzie is een blogforum waar u alles leest en leert over de prachtigste vorm van literatuur, namelijk poëzie!

Waar het allemaal om draait

De blogforum van Week van de Poëzie wil iedereen voorzien van amuserende en informatieve teksten over de prachtigste kunst van literatuur, namelijk poëzie. Wij maken uw bewust over het leren, begrijpen en schrijven van poëzie. 

poezie gedicht

Lees iets elke dag

Poëzie is een prachtige vorm van literatuur. Gedichten en versen kunnen op verschillende manieren worden opgevat en zet u aan het denken. De woorden van poëzie geven u een bepaalde associatie, klank en gevoel mee. Ontdek de kunst van schrijven met poëzie!

Week van de Poezië
Literatuur op zijn mooist.
Onze visie

Wie zijn wij?

"Poëzie is doping voor de ziel."
- Hester Knibbe

Wij zijn Week van de Poezië, een blogforum die u alle informeert en amuseert over poëzie. 

Week van de Poëzie streeft ernaar om iedereen de kunst van literatuur te laten ontdekken. Poëzie is de meest prachtige vorm van literatuur waar gevoel, betekenis en klank een belangrijke rol spelen. Deze vorm van literatuur is al eeuwenoud en veel schrijvers hebben de meest prachtige gedichten geschreven. Week van de Poëzie geeft u niet alleen informatieve blogs over poëzie. Wij geven ook veel amuserende teksten waar u zich in kunt verdiepen. De meest handige tips laten u de kunst van literatuur zien voor jong en oud!

Eigen invulling

Wat er met poëzie wordt bedoeld is niet altijd duidelijk. Iedere lezer vat woorden op een andere manier op waardoor er ruimte is voor fantasie. ​

Dynamisch

Poëzie is een genre die niet valt af te bakenen. Genres verschuiven waardoor poëzie constant veranderd.​

Eeuwen oud

Poëzie is een genre die niet valt af te bakenen. Genres verschuiven waardoor poëzie constant veranderd.​